Hamlet

Gilljams.se 2012 © Copyright

Besökare totalt: Besökare denna månad:

Besökare denna vecka:

Gilljams.se

Senast uppdaterad
15 dec 2019

Fester med Meritor
Filmklipp med Meritor

Vill du inte vara med på bild - kontakta mig!

Jag heter Försvarsmaktens Hamlet och är född 7 april 2012. (SE30251/2012) Jag har bott hos en fodervärd i 1,5 år och sedan fick jag göra ett L-Test hos Polisen. Se klipp på hur L-Test går till lämgst ner på sidan.


(Syftet med L-test är framför allt att säkerställa att en hund inte är farlig och att den är stabil mentalt. Därutöver testas om hunden är lämpad att arbeta som sök- eller patrullhund. Pierre Wahlström har stor erfarenhet av utbildning och testning av tjänstehundar. Han ansvarar för samtliga L-tester inom försvaret. Ungefär 200 hundar testas varje år och av dessa är det cirka 30 procent som går vidare. När hundarna har klarat testet och gått vidare till dressyr är det en del som ändå inte klarar kraven. Den vanligaste medicinska orsaken till att hunden inte kan bli tjänstehund är problem med lederna, höfter och armbågar. Alla hundar som inte får vara kvar inom försvaret säljs vidare. Oftast tillbaka till fodervärdarna.)


Men jag klarade inte av testet för jag var för "spökig" (skäller på saker som skrämmer mig eftersom jag fortfarande är lite valpig) och då fixade Försvarsmakten en ny familj till mig och nu bor jag alltså i Storå med familjen Gilljam´s sedan 6 september 2013. Min husse är ju också med i försvarsmakten och kanske får jag arbeta med honom där en dag?

Men det var inte "bara" att flytta till min nya husse och matte. Dem fick hämta mig i Stockholm och skriva på massa papper om mig. Där gick vi på en liten promenad för att vi skulle lära känna varandra innan jag fick följa med till Storå.  I Storå skulle jag få vara i en månad för att se om jag  fungerade med hela familjen. Tidigare har jag ju bott hos en fodervärd i 1 1/2 år. - Nu  har  jag redan fått träffa  3 nya familjemedlemmar för att inte tala om den arga katten som bor här!

Men jag trivs jätte bra och saknar både husse och matte jättemycket när dem är på jobbet,  då brukar jag sniffa på en av deras skor (utan att tugga sönder dem).

Här nedan kan du  läsa lite om mig - hela min släkt är polishundar!


Om oss - Hamlet

Datum          Veterinär   Klinik            Resultat

2013-06-17   Läckeby      Djursjukhus   ABED   ua (0)

2013-06-17   Läckeby      Djursjukhus   ABHD grad A


Färg på mig:   Svart med ljusa tecken


Jag har lite egna bilder att visa här som du kan se på mig och även en sida med filmklipp.


Mer om min släkt kan man söka på här.

Far:  2009   Maråsens River 

Mor: 2008   Försvarsmaktens Dämpa

Här är mina stamtavla:

Här är mina syskon:

L-Test - film - hur går det till egentligen?

Filmen är lånad från  Försvarsmaktens Garma

Ett klipp från utbildningen till patrullhund i Såtenäs. Mikael och Hamlet har precis nått slutmålet när filmingen börjar. Glädjen är stor!